SK EN

MENU

SLNKO V SIETI 2020 za Najlepší dokumentárny film!

V stredu 9. septembra 2020 sa v bratislavskej Starej tržnici konalo slávnostné odovzdávanie Národných filmových cien Slnko v sieti za rok 2019, udeľovaných Slovenskou filmovou a televíznou akadémiou (SFTA).

Cenu v kategórii najlepší dokumentárny film získala snímka DOBRÁ SMRŤ (r. Tomáš Krupa) v majoritnej produkcii HAILSTONE!

„Myslím si, že naša spoločnosť je, bohužiaľ, zamestnaná inými témami a téma konečnosti života a smrti nemá dostatočný priestor. Tvárime sa, akoby to bolo niečo neprirodzené… Ja dúfam, že Slovensko dosiahne raz ten stupeň vývoja, keď spoločnosť a občania nebudú musieť na dennej báze rozoberať a sledovať politické kauzy a životy politikov, ale tieto témy ustúpia dôležitejším témam ako je životné prostredie, kultúra a jej opodstatnenie, úroveň vzdelávania, dôležitosť vedy a výskumu, ľudské práva a určite aj otázka konečnosti života,“ poznamenal Tomáš Krupa.

Ďakujeme všetkých hlasujúcim členom Slovenskej Filmovej a Televíznej Akadémii SFTA! Je to veľká pocta pre celý tvorivý tím filmu DOBRÁ SMRŤ. 

Na deviatom ročníku podujatia bolo ocenených 6 z celkovo 14 nominovaných filmov.

Blahoželáme!

https://www.slnkovsieti.sk/drzitelia2019

http://www.aic.sk/aic/sk/doma/archiv/slnko-v-sieti-2020-ocenenia.html


Novinky