SK EN

MENU

Nominácia na národnú filmovú cenu Slnko v sieti 2019 v kategórii Najlepší dokumentárny film!

Získali sme za film DOBRÁ SMRŤ nomináciu na Slnko v sieti za najlepší dokumentárny film! Ďakujeme všetkým hlasom, ktoré nám členovia SFTA udelili a gratulujeme všetkým nominovaným filmom a tvorcom.

Slovenská filmová a televízna akadémia (SFTA) predstavila nominácie v jubilejnom 10. ročníku národnej ceny Slnko v sieti, ktorá je prehliadkou toho najlepšieho zo slovenskej filmovej tvorby. Tento rok sa o ocenenie uchádzalo celkovo 24 prihlásených hraných, dokumentárnych a animovaných filmov. 

V kategórii Najlepší dokumentárny film sú nominované snímky Dobrá smrť režiséra Tomáša Krupu, Osamelí bežci: Ideme ďalej! od Martina Repku a Skutol sa stal od Barbory Berezňákovej. Nominácie v kategórii Najlepší animovaný film získali snímky Drobci (epizóda Poklad) Vandy Raýmanovej a Michala Strussa, Sh_t Happens v réžii Michaely Mihályiovej v spolupráci s Davidom Štumpfom a Šarkan Martina Smatanu. 

Najväčšiu pozornosť si so 12 nomináciami získal film AMNESTIE režiséra Jonáša Karáska o manipulácii, násilí, zrade, o najväčšej väzenskej vzbure v Československu. V 11 kategóriách sa bude o cenu uchádzať dráma Marka Škopa Nech je svetlo, prvýkrát predstavená na MFF Karlovy Vary 2019. Trojicu nominovaných na cenu Najlepší hraný film dopĺňa PUNK JE HNED! (r. Juraj Šlauka), ktorý má spolu šesť nominácií. Celovečerný debut Teodora Kuhna Ostrým nožom si vyslúžil 8 nominácií.

Týždeň slovenského filmu organizuje Slovenská filmová a televízna akadémia (SFTA), spoluorganizátormi prehliadky sú Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS)  a Slovenský filmový ústav (SFÚ). 

https://slnkovsieti.sk/nominacie
Novinky